Choď na obsah Choď na menu
 


Tlač DPS

19. 6. 2014

 Tak som sa rozhodol, že tu niečo chýba. A potom mi to došlo. Je o hľadom toho veľa diskuzí, ale tu vám ponúkam 100% funkčnú a overenú metódu.

Budete potrebovať:

-Program IrfanWiev (zdarma, okolo 2MB) DOWNLOAD

- LASEROVÚ tlačiareň

(laserová je dôležitá len pri nažehlovacej metóde)

- A obrazec 

(pre príklad použijem z webu pandatron lebo tam je vždy uvedená informácia o DPI)

DPI - Dot Per Inch - je rozlíšenie obrázka. Koľko bodiek farby spravý tlačiareň na papier na veľkosť palca? Čím viac, tým ostrejšie a väčšie. Všelikde je to rôzne, ale väčšinou to sú 150, 300 a 600 DPI.    

Toto je ukážkové zapojenie LED na 1,5V 

led15mec pcb

Originál je v 600 DPI. Takže, klikneme na obrázok (ak je možnosť) a uložíme ako. Ak sa nedá kliknúť, tak iba uložíme ako (pravé). len by som poznamenal, väčšinou sú dostupné EAGLE súbory z ktorých sa to priamo tlačí, ale nie je to zárukou. Tak, obrázok je uložený. Spustíme IrfanWiev a otvoríme náš obrázok. Stlačíme klávesu i a otvorí sa nám okno. Tam vidíme kolónku Resultion [==] x [==] DPI. Tam zadáme náš rozmer, teda 600. Takže to bude [600] x [600] DPI a klikneme na CHANGE. Obrázok sa buď zmení alebo zostane aký je. Ak zostal, tak úprava nebola nutná ale radšej to robím u každej DPS.

1

Tak, a môže sa tlačiť. Dáme CTRL+P a klikneme PRINT. Všetko by malo ísť. Ak nie, tak treba hore zvoliť tlačiareň. Tento projekt je velký 2,5x1,7 cm. Skúste to premerať na papiery a ak to tak je, tak ste vyhrali. Finálny rozmer vidíte tu:

2.png

Tak, to by bolo. Návod na výroby popíšem neskôr, alebo si vygooglite. Mne sa zatiaľ na amatérsku výrobu osvedčila metóda nažehlovaním, ale večšinu projektov robím na dierkovaných doskách. 

Tak, to by bolo všetko. naposledy pripomínam, že pri nažehlovacej metóde je veľmi dôležitá laserová tlačiareň. Inou to nepôjde. 

To je všetko, želám veľa úspechov pri tvorbe :)

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.