Choď na obsah Choď na menu
 


Farebná hudba so 4 tranzistormi!

28. 2. 2014

Už dlhšiu dobu som mal na obzore zaujímavý projekt. Bola to farebná hudba využívajúca 2x komparátory. Zložitosť tejto schémy bola veľká a zháňanie amerických čipov nedopadlo dobre. O nejakú dobu neskôr sa na tom istom kanály objavil príspevok tej istej hudby ale iba zo 4 tranzistormi a ledkami.
Každá vetva filtruje frekvencciu získanú a zosilenú v stereo. Prvá nízke tóny, druhá stredné a tretia výšky.Vyfiltrovaný signál potom ide do LEDiek ktoré blikajú podla napätie - hudby.
Ja som toto postavil pred 2 dňami a funguje to na 1.
TU nájdete stránku a TU schému. POZOR!!
Je tam chyba. Posledný 2k2 rezistor je pripojený b zázy do emitoru (o poslednej vetve) 1uF kandík - pólom do bázy a + do "hub", zloženie všetkých vetiev (najhornejšia spojka v schéme).



 






Tolko z funkčnosti, video dám neskôr, internet je pomalý 

Dúfam že sa vám to páči a želám vela šťastia pri stavaní :)

Po estetickej stránke nič moc, má to byť za PC a vidieť len LEDky ...

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

farebna hudba v dokumente.

Maria,19. 11. 2014 19:15

Dobrý deň,

pre RTVS natáčame televízny dokument o diskotékach, zábavách, bytových klubovniach a pod. Súčasťou toho je aj svetelná hudba. A to je dôvod, prečo Vám píšem. Do dokumentu hľadáme človeka, ktorý by dokázal pred kamerami ukázať, ako sa robí svetelná hudba a rozprávať o nej. Myslíte, že by ste to vedeli pred kamerami ukázať? Mohli by ste sa mi prosím ozvať na e-mail: produkcia(zavináč)k2production.sk? Ďakujem